Használati útmutató

A Quiksteel használata

 

Vágja le a rúdból a kívánt mennyiséget, kézzel gyúrja össze úgy az anyagot, hogy egységes szürke színe legyen. Amikor az anyag már egységes színű és melegedni kezd, vigye fel az előzetesen megtisztított felületre. Kb. 5 perc áll a rendelkezésére a formázásra, felhasználásra, mielőtt az anyag kötni kezd.

Anyagából adódóan a javítási művelet történhet vertikálisan és horizontális pozícióban, felülről és alulról.

A sima felület érdekében a megkeményedés előtt nedves szerszámmal, vagy puha textíliával formázza egyenletesre az összeillesztett részek között kitüremkedő anyagot, vagy a feltöltött rész felületét.

Folyadékban történő felhasználás esetén nem szükséges a folyadéktartályt előzetesen leengedni, folyadék alatt is végezheti a javítási munkálatot, ez esetben azonben erős nyomással kell az anyagot a javítandó felületre préselni, egészen az anyag megkeményedéséig.

 

A Seal-Up használata

1.
Eressze le és öblítse ki a hűtőrendszert, hogy ne maradjon benne fagyálló.

2.
Töltse fel a hűtőrendszert vízzel.

3.
Állítsa a fűtésszabályozót a legmelegebb fokozatra.

4.
Indítsa be a motort és járassa addig, amíg átjárja a teljes hűtőrendszert.

5.
Kellő óvatosság mellett távolítsa el a hűtősapkát. (ha szükséges állítsa le a motort, vegye le a hűtő sapkát és újra indítsa be a motort).

6.
Győződjön meg róla, hogy a víz teljesen elfedi a hűtőlamellákat. Ez látható a hűtő feltöltő nyílásán. Ha nem megfelelő a szint, töltsön utána vizet. Ne töltsön Seal-Up-ot a kiálló hűtőlamellákra.

7.
Rázza fel jól a Seal-Up-ot és töltse bele a hűtőszekrénybe, majd helyezze vissza a hűtősapkát.

8.
Járassa a motort, amíg a csepegés megáll, vagy kb. 20 percig.
9.
Állítsa le a motort és ürítse a hűtőrendszert. Legyen óvatos!

10.
Hagyja nyitva a leeresztő szelepet és a hűtősapkát, hagyja hűlni a motort 3 óráig. Ideális esetben jó, ha legalább 24 óráig pihen a motor.
Megjegyzés: Ha a hengerben repedés van, jó ha eltávolítjuk a gyújtógyertyát, míg a motor hűl.

11.
Csukja be a leeresztő szelepet, töltse fel a hűtőrendszert vízzel és fagyállóval, helyezze vissza a gyújtógyertyát és a motor ismét készen áll a használatra.